Arbetsskor inom vården

Har ni hört talas om Vårdväskan.se?
Det är en sida som sätter lite färg på vården, genom att sälja olika instrument, arbetskläder och annat vårdrelaterat, i olika snygga färger. Jag verkligen älskar denna sida och sitter ofta och drömmer mig bort tills jag är färdig sjuksköterska så jag kan köpa mina egna instrument att använda. Jag hoppas bara att jag får en arbetsgivare som är glad över lite finare färger och inte vill att allting ska vara vitt.
 
I februari kommer vi gå ut på praktik och jag kände att jag behövde ha ett par nya arbetskor tills dess. Tidigare har jag använt mig av "foppa-tofflor" eller vanliga gymnastikskor, men jag skulle vilja ha ett par som är bra att springa runt i en hel dag och som inte blir för varma. Jag har nu hittat dessa hos Vårdväskan som är beställda:
Recension om skorna kommer att komma upp när jag har fått hem dessa och provat att gå omrking med de! Jag blir så himla glad av färger, och speciellt rosa, så valet av färg på dessa var inte speciellt svårt!
 
Tänkte även tipsa er som är intresserade av att arbeta inom vården att du även kan söka vårdjobb hos Vårdväskan. Där finns olika arbeten inom vården i hela landet, perfekt att börja söka till exempel sommarvikariat redan nu!
 
Har ni handlat från Vårdväskan någon gång? Hur många läsare har jag som arbetar inom vården?
 

Ett steg mot en friskare planet - Första utmaningen

Handlar du ekologiskt?
Om svaret är nej, så antar jag att det handlar om ekonomin eller okunskapen och inte för att du vill stoppa i dig massa kemikalier.
 
I vårt hushåll strävar vi (iallafall jag) efter att handla ekologiskt i den mån det går och är logiskt. Maten blir billigare när de besprutar vår mat, men vi mår sämre ju mer vi stoppar i oss, inte över en dag, men i slutändan. Båda är studenter och måste självklart prioritera. Vi har länge gått och tittat på "jämförelsepris" på olika varor för att alltid handla det som är billigast, vi handlar ica basic för att det är oftast billigast.
 
Första eko-utmaningen för mig, som ni gärna får hänga med på är:
- Byt ut kaffe och bananer till ekologiskt
Nästa gång ni köper nytt kaffe, kika på det ekologiska. Lika så med bananerna.
 
Kaffe och bananer är nämligen de som är mest besprutat.
 
 
 
Byt till ekologiskt!
Du behöver inte börja med att rensa ur hela ditt kök och byta till ekologiskt. Varje liten sak du byter till ekologiskt, är ett steg mot en friskare planet. Jag har till exempel börjat att alltid köpa ekologisk havregryn och bananer, för det är någonting som jag stoppar i mig varje dag. Det är någonting jag vill ha fritt från kemikalier och dessutom är oftast de ekologiska bananerna i vår butik lika billiga eller till och med billigare än besprutade.
 
Kaffe dricker jag inte längre över huvudtaget så mycket av, men när kaffepulvret är slut i plåtburken så kommer det att bytas ut mot ekologiskt kaffe, för våra fikagäster ska också få ekologiskt!
 
Handlar ni ekologiskt? Varför, varför inte? Hänger ni på utmaningen?

Ljuvliga lyxiga handdukar av bambu

Från Naturalbox och Ecoliving har jag hittils fått hem två stycken superhärliga make-up handdukar som vi använder att torka händerna med. De har fått tio poäng av både mig och sambon, sambon var till och med lite tveksam till att använda de till en början för att de verkade så lyxiga och mjuka.
 
Jag såg just nu att de hade 50% rabatt på hela Greensmile-sortimentet. Tänkte därför tipsa er om detta!
 
 
Här kommer direktlänkar till samtliga produkter som ni ser ovan:
- Handduksset 629:-
- Makeup-handduk 39:-
- Sporthandduk 99:-
- Hårhandduk 55:-
- Badhandduk 199:-
- Badrock/morgonrock 199:-
 
 
Jag har iallafall klickat hem en hårhandduk till mig själv, och sedan lyckades jag övertala sambon att vi skulle köpa varsin badhandduk. La även ner fyra stycken Flap Jacks. Åh, vad jag älskar mitt liv just nu.
 
Någon av er som har någon av dessa? Eller kanske vill köpa?