Ett lyckat förhållande

Jag börjar inse vad folk menar med att stå på egna ben.

Jag har pratat med ganska många vänner vars förhållande har tagit slut, precis nyligen. Det är ganska skrämmande att det är så många på en gång - känns lite kusligt. Men de allra flesta kommentarer jag får är liknande "önskade att vårt förhållande var lika starkt som ert". Jag blir varm i hela kroppen varje gång jag hör de orden, att andra vill ha det lika underbart som jag och min pojkvän har. Jag börjar inse hur otroligt lyckligt lottad jag är, hur otroligt bra vi passar för varandra. Att efter 8 månader (som förövrigt var i onsdags), inte bråkat en enda gång, det måste betyda någonting. Många av mina vänner berättar att det inte fungerade längre för de jämt var oense om småsaker och det slutade oftast i bråk och tårar. De frågar vad vi gör, som inte de gör. Jag tycker det är en jättesvår fråga, men ger alltid svaret att det bästa sättet att lösa en konflikt är att prata om det tills allting är utrett, inte bara gå därifrån och hoppas på att allting löser sig. För det är det ni måste göra, prata om det.

En annan sak som är jätteviktig är tillit, ni måste kunna lita på din partner. Det som hon/han säger, måste du ta som en sanning. Inte ifrågasätta. Varför skulle din partner vilja ljuga för dig? Det är många som säger att de inte litar på sin partner för att de är så sjukt avundsjuka och vill inte förlora henne/honom genom att denne ska hitta en ny. Men jag kan säga en sak - jag är otroligt avundsjuk och svartsjuk. Det vet min pojkvän om, men hur kommer det sig då att vi aldrig har bråkat om en sådan sak? För ni förstår ju själva att jag har dragit upp allting miljontals gånger. Men jag litar på honom, jag vet att han talar sanning i det han säger och skulle aldrig såra mig. Det är iallafall vad jag vill tro, och det jag tror om honom. Därför säger jag inte emot när han berättar, utan jag lyssnar och finner mig i det. Jag vet att han talar sanning, eftersom jag litar på honom. Hur ska man annars klara av ett förhållande?

Jag vill inte låta som om jag vore en expert på kärlek
, men var tvungen att skriva av mig lite och för vissa kan det här vara nyttig information! Det behöver inte vara helt nytt - men efter att hört mig berätta lite så kan några ha ändrat inställning.