Balsammetoden

Vad är balsammetoden och vad innebär den?
Balsammetoden betyder, precis som den låter, att du endast tvättar håret med ett godkänt balsam. Fett löser fett, vilket gör att ett godkänt balsam, istället för uttorkande schampoon, är att föredra för ditt hår då fettalkoholerna i balsamet löser fetten och gör ditt hår rent istället för att torka ut håret. 
 
Många schampoon idag innehåller sulfater, som är ett ämne som torkar ut håret extremt mycket. Därför utersluter vi alltså alla schampoon som innehåller sulfater. Har du någonsin haft mjäll eller kliande hårbotten? Dessa sulfater kan ligga bakom detta! Talgkörtlarna överproducerar nämligen fett i ren panik efter en tvätt med schampoo innehållande sulfater.
 
 
 
 
Mina åsikter om balsammetoden:
Eftersom jag hela tiden strävar efter ett så naturligt levnadssätt som möjligt, med naturliga produkter i min närhet, valde jag för några få månader sedan att gå över och testa balsammetoden. Varför tvätta håret med någonting som gör håret illa, när du kan tvätta håret och vårda det samtidigt? Varför tvätta håret med ämnen som är skadliga för kroppen? Varför utsätta sig för detta? Det, är anledningen till varför jag går över och testar balsammetoden - bort med onödiga ämnen, in med det naturliga!
 
Jag kommer med tiden att skriva upp steg för steg hur du bär dig åt för att gå över till balsammetoden. Om det är några som är intresserade av det?
 
Använder ni er av balsammetoden, vad tycker ni?
Vad använder ni er för balsam?

Vinnarna - Arla Wellness

Jag kan redan nu varna er om att det förmodligen kommer att stå tomt här på sidan i en vecka.
Går nämligen i morgon in på min 61-timmars arbetsvecka på sex dagar. Det kommer att bli långa och tuffa dagar utan någon rast, blir hem och sova för att sedan åka på nytt jobb. Denna vecka blev såhär, eftersom jag var mer ledig veckan som var. Så är det att vara timanställd ibland.. 

Men nu till lite roligare, avslutade nämligen tävlingen om Arla Wellness produkter igår:

 
Har ni en lugn vecka framför er, eller massa jobb?

Yogautmaning & tävling

Jag älskar träningsutmaningar, det ger en extra motivation och extrem peppning att utföra något!
Just nu har Jenna och Vevve en yogautmaning för sina läsare som går ut på att man ska utföra någon sorts yoga (längd, form, tid och plats bestämmer du själv). Jag hänger självklart med. Utmaningen pågår från och med idag, midsommarafton och 30 dagar frammåt. På slutet går det även att göra sig förtjänt av vinster, men bara att ha yogat varje dag i 30 dagar är en stor vinst för mig. 
 
(Bilden är lånad härifrån)
 
Blev nyss medlem på Yogobe, där det finns lite inspiration till yoga i form av videos. Genom att ange koden yoga30d får du gratis medlemsskap under en hel månad. När månaden är slut kommer de att fråga om du vill förlänga medlemsskapet genom att betala in en avgift, eller avsluta medlemskapet. Så det är helt och hållet gratis om du vill testa en månad!
 
Jag har gått på några yogapass förut, har en ganska neutral uppfattning om yoga i helhet. Men jag hoppas att denna månad ska göra att jag är mer åt det positiva hållet. 
 
Brukar du yoga? Har du yogat någon gång? Kommer du hänga på utmaningen?