Våga vägra rivstart

 
Har du bestämt dig för att börja leva ett hälsosammare liv? Men du känner att du inte riktigt har koll på allting?
Många vet inte riktigt vart de ska börja, när de säger "i morgon börjar mitt nyttiga liv". Faktum är, att du faktiskt inte behöver rivstarta med ett hälsosammare liv.
Ta det i den takt du behöver, så du känner att du har kontroll över ditt liv. Dessutom är "att leva hälsosammare" så mycket olika för alla människor.
 
Vill du gå all in? Vill du börja med att sluta äta godis på vardagar? Vill du börja med att träna en dag i veckan? 
Oavsett vad du väljer, så är det ditt val, det är ditt liv, det är du som ska agera. Huvudsaken är, att när du väl har bestämt dig, är att du gör någonting.
Oavsett om du slutar äta godis på helgerna eller om du tränar fem dagar i veckan, så är du påväg mot ett hälsosammare liv. 
 
Jag är inget hälsoproffs, men jag vet att jag vill leva hälsosammare.
Jag har sagt att jag inte äter godis längre, dock kan jag inte leva utan choklad. Godis får mig att må illa, jag mår verkligen inte bra av att äta det.
Så varför ska jag slänga i mig tonvis med godis, när jag kan unna mig en chokladbit eller en skål med frukt och bär en fredagskväll?
Jag kommer att börja sakta men säkert att få ett hälosammare liv, kommer att röra på mig mer, kommer att äta sundare, mer frukt och grönt, mindre onyttigheter.
Dock ingen rivstart, utan jag tar det i den takt jag känner för det. 
 
Nu på morgonkvisten har jag läst igenom massa recepet på gott och nyttigt bröd.
Vilket resulterar i att jag snart ska ta med sambon till affären och inhandla lite nytt för att senare stå i köket hela eftermiddagen. Jag börjar alltså med ett hembakt nyttigt bröd på morgonen.
Jag börjar inte med att ändra hela min kost, jag börjar med att ändra en del av den. Slow progress, is better than no progress. 
 
 
Vad har ni för tankar om detta? Vill ni köra all in med en rivstart, eller börja stegvis mot ett hälsosammare liv?


KOMMENTARER
Evah - En av Karlstads största bloggar

Bra inlägg. :) Jag gillar bäst att ta det stegvis. Det känns lättare och det blir inte alltför stor press.

2013-03-28 12:31:58
URL: http://Evaaaahs.se
Anonym

jag tycker att det är lättast att sätta upp ett mål och sen leva efter det :)

2013-03-28 12:46:35
Anonym

jag tycker att det är lättast att sätta upp ett mål och sen leva efter det :)

2013-03-28 12:46:57
URL: http://liindstrand.blogg.se
Inga-Linn

Älskar bilder!:D Låter bra att börja ett hälsosammare liv!:)

2013-03-28 13:07:08
URL: http://livetenligtingalinn.blogg.se
LILITH - Boktokig mamma med borderline

Jag tror på att göra en förändring i taget. Dundrar man på med precis allt på en gång tror jag att det är lättare att ge upp för att det blir för mycket. När man gjort en sak till en vana, då kan man lägga till nästa.

Svar på din kommentar: Det där är bara de böcker jag inte ska ha kvar :)

2013-03-28 13:09:24
URL: http://www.lilith.se
emma

jag tror att det är bra att börja långsamt. annars kan det kanske bli för jobbigt och man lägger av helt och går tillbaka till var man var från början. och bara för att man ska leva mer häslosamt behöver man inte sluta med det man älskar (kanske tex godis eller pasta eller liknande) men man behöver ju inte äta det varje dag och så mycket. för man ska fortfarande kuna njuta av det man älskar även fast man lever hälsosamt. annars tror jag det kan bli svårt att klara av det.. men hejja dej, du kommer klara det galant!! :)

sv. tack! älskar de byxorna hihi! :D

2013-03-28 15:42:50
URL: http://emzaans.blogg.se
Sara

Sant de du skriver!
Glad påsk! :D

2013-03-28 16:05:09
URL: http://sausan.blogg.se
Rebecka

Bra inlägg, verkligen ett sant citat!

Sv: High five haha, det är så gott!:)

2013-03-28 16:21:24
URL: http://fashiontreasure.blogg.se
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Jag tänker att det är så fruktansvärt jobbigt och omotiverande när man vill ändra sin kost och livsstil för att gå ner i vikt, men vågen inte förändras. Så jag vill se snabba resultat på kort tid för sen har jag inga svårigheter att hålla vikten bara jag ger sjutton i att stoppa i mig massor av sötsaker. Men att gå ner i vikt är jätte svårt för mig. Så rivstart ja tack :-)

2013-03-28 20:18:53
URL: http://lottizdays.blogg.se
Sandra - Med en fästman på Kumla

Förr körde jag pang bom men det har aldrig funkat. Nu kör jag min egen grej. lär mig nya saker varje dag osv och det känns skitbra. Speciellt när man ser på kroppen hur det funkar :D

2013-03-28 21:22:45
URL: http://www.aslundsandra.blogg.se
Lydia

Grymt inlägg! Så smart, håller verkligen med dig i de du skriver :)

2013-03-29 22:33:23
URL: http://Http://roligtraning.blogg.se
Viktoria

När jag först började leva hälsosammare körde jag på rivstart för att jag var så motiverad, även om jag tror att det kanske hade varit bättre att ändra det gradvis så att det mer känns som en livsstilsändring istället för en tillfällig "diet". Det är nog olika för alla, men det fungerade i alla fall för mig! :)

2013-03-29 23:22:32
URL: http://hallonsplace.blogg.se/
☆Nnad's Blogg☆

Jag börjar långsamt och stegvis. Började träna i november eftersom jag hade gått upp en massa i vikt pga diverse orsaker. Kör diet med noll kolhydrater, tillåter det om helgen men i liten mängd. Har dock inte tränat på över en månad eftersom jag först drabbades av influensa med 40 graders feber och när jag blev frisk så skadade jag foten och fick en spricka :/ Men nu ska jag köra på igen! Och soppdiet är asnice om man som jag vill rasa i vikt inför sommaren. Dock äter jag alltid stor frukost, för det är superviktigt ^^
Bra blogg för övrigt! ♥

2013-03-30 23:19:19
URL: http://nattstad.se/nnad


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-PTrackback