Balsammetoden

Vad är balsammetoden och vad innebär den?
Balsammetoden betyder, precis som den låter, att du endast tvättar håret med ett godkänt balsam. Fett löser fett, vilket gör att ett godkänt balsam, istället för uttorkande schampoon, är att föredra för ditt hår då fettalkoholerna i balsamet löser fetten och gör ditt hår rent istället för att torka ut håret. 
 
Många schampoon idag innehåller sulfater, som är ett ämne som torkar ut håret extremt mycket. Därför utersluter vi alltså alla schampoon som innehåller sulfater. Har du någonsin haft mjäll eller kliande hårbotten? Dessa sulfater kan ligga bakom detta! Talgkörtlarna överproducerar nämligen fett i ren panik efter en tvätt med schampoo innehållande sulfater.
 
 
 
 
Mina åsikter om balsammetoden:
Eftersom jag hela tiden strävar efter ett så naturligt levnadssätt som möjligt, med naturliga produkter i min närhet, valde jag för några få månader sedan att gå över och testa balsammetoden. Varför tvätta håret med någonting som gör håret illa, när du kan tvätta håret och vårda det samtidigt? Varför tvätta håret med ämnen som är skadliga för kroppen? Varför utsätta sig för detta? Det, är anledningen till varför jag går över och testar balsammetoden - bort med onödiga ämnen, in med det naturliga!
 
Jag kommer med tiden att skriva upp steg för steg hur du bär dig åt för att gå över till balsammetoden. Om det är några som är intresserade av det?
 
Använder ni er av balsammetoden, vad tycker ni?
Vad använder ni er för balsam?